Home
Producten
Werkwijzen
Wie ben ik
Voorlopers
ContactLabyrintloop in 12 stappen
 

't Kernpad


Voor wie
het oude niet meer werkt, alle ballen niet meer in de lucht kan houden, van alles heeft geprobeerd, verkiest te leven in plaats van te overleven.

Het biedt kracht, inzichten, een nieuwe weg, horizon en bijbehorende kaart, kompas en handvatten.

Hoe (werkmethoden)
De wijze waarop deze staat wordt bereikt, is via het doorlopen van 12 stappen. Deze zijn verdeeld in 6 modules die corresponderen met de 6 krachten uit eigen werk (2007 Kluwer, zie Boek bij wie ben ik): een formule voor zelfrealisatie. Aan de hand van een kernvraag realiseer je zelf een blauwdruk. Je krijgt helderheid in: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, wat helpt mij, waar sta ik nu, waar ga ik naartoe en wat leert dit alles mij? Dit alles met als doel structureel ruimte te creŽren voor het (be)leven van de kern van het bestaan; dat wat echt, duurzaam gelukkig stemt. Hierbij wordt naast eigen ontwerp (zie voor uitleg hieronder) gebruik gemaakt van diverse andere erkende methoden (systemisch werk (opstellingen), natuurcoaching, NLP, RET, visualisatie, creatief denken, voice dialogue, psycho drama, etcetera).

Investering
6 x 100 minuten (10 uur), Ä 450

Duurzaam totaalproduct
Dit integraal concept biedt wetenschap over hoe ons te bewegen richting natuurlijke schittering en heeft een heilzame en duurzame (uit)werking. Een Kernpad levert helderheid, richting, kracht, steun, kennis, inzicht, vernieuwing en perspectief op. Aan het eind vervolg je zelf je pad uitgerust met een kaart, wegwijzer en bruikbare tools. Een integraal ontwikkelprogramma in de vorm van 't Kernpad brengt, net als in een labyrint, na diverse omwendingen je bij je doel: de kern. Via die omwendingen doe je de krachten en inzichten op, nodig voor het soepel (eenvoudigweg, natuurlijk- en spelenderwijs) kunnen leven en handelen vanuit je kern.
Bij 't Kernpad krijg je de ruimte en de tools om je eigen weg te vinden voor het ontdekken van jouw uniciteit en de benodigde krachten om die tot leven te brengen. Bij het meemaken ervan doorloop je de 6 krachten (uit eigen boek zie Boek bij wie ben ik), vertaald in 12 stappen, die als leidraad dienen voor het realiseren van jouw kernzaak voor zowel individuen als organisaties. Ze omvatten gezamenlijk het gehele ontwikkelgebied van mens en organisatie.

3 Varianten
Labyrinting biedt naast persoonlijke ook natuurlijke begeleiding en kader aan groepen en organisaties voor het realiseren van gewenste doelen. Je kan 't individueel in 1 op 1 begeleiding (Persoonlijkpad) doorlopen. Je kan ook als individu deelnemen in groepsverband (Groepspad) met open inschrijving. Tenslotte is er ook de mogelijkheid om als directie of team je 2,5 dagen te focussen op de kernzaken (Organisatiepad).

6 krachten vertaald in 6 modules
Via 't Kernpad laat ik je zelf kiezen, kunnen, ondersteunen, zien, leren & creŽren (dit zijn de 6 krachten) hoe je daadwerkelijk gevolg geeft aan wat er diep in jou leeft. Als je wetenschap ontwikkelt wat je werkelijk belangrijk vindt en hoe je dat het beste kunt bereiken, ben je in staat te excelleren vanuit eigen inspiratie en bezieling. Als je vervolgens komt te weten wat ervoor zorgt om niet terug te vallen, ben je in staat het succes te continueren. Als je tevens weet waar je nu staat, wat de realiteit is en hoe dat afwijkt van wat je werkelijk belangrijk vindt, weet je waar de groeikansen liggen en die leert aangaan. De unieke combinatie van kader en in de praktijk bewezen speltechnieken vertaald in logische stappen waarborgt een heilzame tocht. De weg is het doel (Confucius), dus kom, ga mee op avontuur en ontdek spelenderwijs jouw kernzaken.

1. Als we weten wat we willen, wat we kiezen of wie/wat we verkiezen te zijn en in welke vorm;
2. Als we vervolgens weten hoe we het gekozene kunnen bereiken;
3. En wat ons ondersteunt dat te blijven bereiken ongeacht de omstandigheden;
4. Als we weten hoe we huidige zaken, feiten werkelijk zien;
5. En wat de discrepanties tussen wat we willen en wat de feiten zijn ons werkelijk leren;
6. Laten we steeds meer tijd, geld en energie vrijkomen om te creŽren in plaats van te reageren.