Home
Producten
Werkwijzen
Wie ben ik
Voorlopers
Contact
Klik vlinder als je meer wilt weten over dit beeldlogo


Wandeling

Wegwijzer

Dramaspel

Opstap

Natuurcoaching

Consult

Transitiepad

Kernpad

Kernprogramma

...


 
De diverse producten zijn veelal door vraag ontstaan. Iemand vroeg of ik hem wilde coachen en zo is het Kernpad ontstaan. Een bedijf wilde weten hoe creativiteit, innovativiteit meer geïntegreerd kon worden in de dagelijkse praktijk en zo heb ik het Kernprogramma ontworpen. Ze biedt een duurzame basis voor innovatie en beiden kennen stappen afgeleid van de 6 krachten van mijn boek.
Onze kinderen gingen naar de middelbare school en we gunden hen en andere kinderen een soepele overgang, waarbij ze goed beslagen ten ijs aan hun nieuwe start konden beginnen. Zo is het Transitiepad ontstaan dat succesvol is voor iedere overgang waarvoor we in het leven staan. Zo heeft ieder product zijn eigen historie, belangrijker is dat ze werken, je echt verder helpen, uitkomst bieden!

Hieronder een greep uit de activiteiten die zo zijn ontstaan en hun effectiviteit hebben bewezen zie Voorlopers.

Wandeling, reflectie van de natuur
is als je net iets meer uit je wandeling wilt halen. Klik hier (Wandeling voor meer informatie).

Wegwijzer, ontdek een nieuwe stap
is een 'quick win' die je -als het even niet loopt, je geïrriteerd bent- in tamelijk korte tijd een oplossing en weer wat lucht geeft. In 6 stapjes begeleid ik je bij een eigen invulling op papier; jouw wegwijzer. Je komt tot (nieuw) inzicht en weet wat te doen. Hierbij maak ik gebruik van creatieve denktechnieken en systemisch werk.
Daarna is er gelegenheid om situaties uit te wisselen (mag, moet niet). Uit ervaring blijkt dat juist ook dit uitwisselen op prijs wordt gesteld, het communiceren met elkaar en de wetenschap dat je niet de enige bent, integendeel!

Dramaspel, samen kwesties uitspelen
kinderen spelen kwesties van zich af via spel, het spelen met poppetjes, lego, onderling, stokken ... Spelenderwijs lossen ze hun dagelijkse probleempjes op. Moreno, grondlegger van dit dramaspel heeft bedacht dat dit ook voor ons mensen goed werkt. Aan de hand van een ergernis spelen we de situatie na. Via een aantal vaste stappen spelen en belichten we de verschillende rollen. Door dit samenspel ervaren alle aanwezigen gaandeweg een andere kijk op de situatie, jezelf, de ander. Je gaat naar huis met nieuwe inspiratie en inzichten. Je kunt het vergelijken met systemisch werk, opstellingen (heb in 2010 de opleiding 'familie- en organisatieopstellingen' gevolgd) allen dan meer uitgesproken en naar mijn ervaring concreter.

Opstap, blokkade omzetten in opstap
je ontdekt in een tiental stappen wat je allemaal al in huis hebt en hoe je obstakels op je weg creatief en blijvend uit de weg ruimt. ‘Wat de pessimist ziet als een struikelblok, beschouwt de optimist als een opstap’ (E. Roosevelt)

Natuurcoaching, natuur als wegwijzer
een 1 op 1 coaching. Buiten in de natuur kom je tot rust, we onderzoeken je vraag (achter de vraag) en ik laat je ervaren hoe je met behulp van de natuur de antwoorden vindt die je nodig hebt (in 2010 heb ik de opleiding tot natuurcoach gevolgd).

Consult, uitkomst vinden
een 1 op 1 coaching waarbij ik je de ruimte, tools en begeleiding bied om iets waar je last van ondervindt, op te lossen. En/of hoe je meer jezelf kunt zijn. Hierbij kan ook gebruik worden gemaakt van een opstelling (systemisch werk waarin ik ook ben opgeleid). Wanneer meerdere consulten nodig zijn, kan ook de keuze vallen op het volgen van een traject: het Kernpad. Je kunt hiervoor vrijblijvend eerst een kennismakingsgesprek aanvragen.

Transitiepad, goed op weg bij nieuwe levensfase
of je nu jong of oud bent, we doorlopen net als de vlinder diverse stadia. Denk aan overgangen als van lagere school naar middelbare school, naar studie of werk, naar ouderschap, ander werk, midlife, leven met een beperking, pensioen ... Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, helpt het als je goed beslagen ten ijs komt. Weet hebt van wat je allemaal al in huis hebt en hoe jij met toekomstige onverwachte zaken goed kan omgaan.

Kernpad, doen wat je werkelijk wilt
dit is een uniek integraal pad waarin je door zelf kiezen, kunnen, ondersteunen, zien, leren en creëren (de 6 krachten uit mijn boek) belangrijke inzichten opdoet. Je ervaart hoe je gemakkelijk in het leven staat en jouw kernzaak realiseert. Dat wat voor jou van wezenlijk belang is. Je kunt deze weg individueel of in groepsverband volgen en het kan binnen en/of buitenshuis (in de natuur) plaatsvinden. Het is bestemd voor mensen voor wie het oude niet meer werkt, alle ballen niet meer in de lucht kunnen of willen houden, van alles hebben geprobeerd. Voor hen die verkiezen te leven in plaats van te overleven.
Het biedt kracht, inzichten, een nieuwe weg, horizon en bijbehorende kaart, kompas en handvatten.
Je krijgt antwoord op de vragen 'wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, hoe bereik ik wat ik wil, wie of wat helpt daarbij, waar sta ik nu, wat leert mij dat?'. De antwoorden, die wetenschap biedt ruimte om te creëren in plaats van de reageren en leidt tot leven in plaats van overleven.
In groepsverband betreft het een stoomcursus van 1 dag en 1 terugkomavond. Individueel betreft het 6 bijeenkomsten à 100 minuten. Voor beiden geldt ter inventarisatie vooraf een gratis intake, kennismakingsgesprek.

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Labyrinting biedt naast bovenstaande producten nog een diversiteit aan andere producten zowel voor individuen als organisaties. Ze kan vrij beschikken over eigen praktijkruimte in Rhenen en ruimtes in Wageningen en Duitsland. Alle locaties zijn natuur-, bosrijk en heuvelachtig. Vraag vrijblijvend naar de (voor jou op maat gesneden) mogelijkheden.